top of page

Minä Urpu Hapuoja, toimin UIAGM / IFMGA vuoristo-oppaana Norjan länsirannikolla, Romsdalin vuorilla. Asun Isfjordenissa vuononrannalla ja pyöritän firmaani Urpu Ski & Mountainguiding. Toimialueeni  ovat muun muassa Romsdal, Sunndal, Sunnmøre, Sogn sekä Hurrungane ja Jotunheimen. Teen töitä myös Norjan lumivyörytiedotukselle Varsom.no:lle  lumivyöryteknikkona. 
 

Minulla on monipuolinen ulkoilu ja liikuntatausta aina hiihtolajeista luisteluun, palloiluun, suunnistukseen ja melontaan. Olen alkuperäisin kotoisin Iistä Oulun pohjoispuolelta mutta olen asunut Norjassa yli 20 vuotta. Tulin aikoinaan opiskelemaan Trondheimin yliopistolle, jossa luin filosofiaa, liikuntatieteitä sekä psykologiaa. Suurimman osan ajasta vietin kuitenkin ulkona ystävien kanssa koskimelonnan, kiipeilyn ja suksitouhujen parissa. 
 

Rakkaus vuorilla liikkumiseen, kiipeily ja luonnosta välittäminen, sekä myös retkillä ystävistä huolehtiminen johdatti minut vuoristo-oppaan ammattiin johon valmistuin 2018. Se oli luonnollinen tie edetä koska olen työskennellyt melonta- ja kiipeilykouluttajana, rafting- ja jäätikköoppaana sekä laskettelun opettajana hiihtokouluissa monien vuosien ajan, myös kansainvälisesti. 
 

Vuoristo-oppaan työ on vastuullista, monipuolista ihmisten kanssa tekemistä ja Norjan vuoret antavat loistavat puitteet sekä oppimiseen, että turvallisiin ja mieleenpainuviin kokemuksiin upeissa maisemissa

 

urpu.guide@gmail.com

+47 92 42 27 98  

@Urpu.guide 

bottom of page