top of page

Juho Lukkari on vuonna 1979 Myllykoskella syntynyt vuoristo-opas ja monipuolinen alpinisti.

Luonnossa liikkuminen oli tärkeä osa Juhon elämää jo lapsuudessa. Kotimetsien ja hiihtolatujen kautta mentiin Lapin erämaihin. Pohjolan metsät ja tunturit muuttuivat Alppien rinteiksi, kun Kymenlaakson mies vuonna 1999 muutti Etelä-Saksalaiseen Konstanzin kaupunkiin opiskelemaan.

Vuorista tuli nopeasti intohimo, joka muuttui unelma-ammatiksi, kun Juhon matka vei Chileen vuonna 2006. Opastaminen Andeilla tuntui niin omalta, että hän ryhtyi pikimmiten (2007) suorittamaan IFMGA / UIAGM /  vuoristo-opas koulutusta Argentiinassa ja valmistui oppaaksi vuonna 2011.

Vaikka Juho rakastaakin vuorilla liikkumista, oli se sitten suksilla, jääraudat jalassa tai kiipeilytossuilla, on elämysten mahdollistaminen asiakkaille hänen ensisijainen opastusmotivaationsa. Tällä hetkellä majapaikkana on taasen Alppien tuntumassa ja Boden-järven rannalla sijaitseva Konstanz, jossa Juho johtaa perustamaansa Raus und Rauf nimistä opastoimistoa.

Kotipaikastaan käsin Suomen toistaiseksi ainoa latino- IFMGA / UIAGM opastaa enimmäkseen Alpeilla, mutta myös Andeilla, Pohjois-Skandinaviassa, ja muissakin maailman vuoristoissa.

www.rausundrauf.de

juho@rausundrauf.de

@juholukkari
+49 176 444 94 902

bottom of page