top of page

Jonas Alajuuma on vuonna 1991 syntynyt ja Oulusta lähtöisin oleva IFMGA vuoristo-opas aspirantti. Hän käy Ruotsin vuoristo-opas organisaation koulutusta, joka alkoi vuoden 2019 alussa.

Hän on suorittanut erä- ja tunturioppaan koulutuksen, jonka aikana huomasi, että haluaa lähteä tavoittelemaan vuoristo-oppaan ammattia. Työskenneltyään ensin Kebnekaisen tunturiasemalla tunturioppaana päätti hän hakeutua isommille vuorille ja vuonna 2015 tulikin muutto Engelbergiin, Sveitsiin. Pienestä alppikylästä tuli rakas ja sinne hän on jäänyt.

 

Alpit ja Skandinavia ovat Jonakselle tutuimmat alueet, mutta hän toivoo, että tulevaisuudessa vuoristo-oppaan työ veisi myös uusiin maisemiin. Opastaminen onnistuu sujuvasti neljällä eri kielellä, suomeksi, ruotsiksi, saksaksi ja englanniksi.

 

Suurinta iloa Jonakselle tuottaa omien tavoitteiden saavuttamisen lisäksi erityisesti se, että asiakkaat kokevat olevansa onnellisia päästessään vuorille haalimaan unohtumattomia kokemuksia hänen kanssaan. Tärkeintä turvallisen ja onnistuneen päivän toteuttamiseksi kuitenkin on suhteuttaa asiakkaan tavoitteet ja kyvyt vallitsevien olosuhteiden mukaan – todellisuus on todellisuus.

 

www.jonasguide.com

+41 76 532 9359

+358 50 413 5881

Instagram: @alajuuma

bottom of page